نحوه کار کردن دستگاه CAM

نویسنده : سارا سهراب پور

1276

زمان مطالعه : دقیقه
تنبلی چشم ویژن تراپی

01اسفند1400|17: 12

نحوه کار کردن دستگاه CAM

با آرتا طب همراه باشید تا شمارا با نحوه کار کردن دستگاه  CAM  آشنا کنیم  … 

این مقاله برگرفته از مصاحبه با  مخترع این دستگاه میباشد …

نحوه کار کردن با دستگاه CAM:

(همراه با دستگاه راهنمای کاملی عرضه می گردد)

ابتدا برای بیمار پرونده کامل اپتومتری تشکیل داده ،معاینات دقیق خاصه سنجش دید انجام میدهیم و از تنبلی چشم بیمار اطمینان حاصل می کنیم صفحه Gratingمربوطه را انتخاب می کنیم اغلب این Gratingمطابق با میزان دید چشم تنبل بیمار و یک ردیف بالاتر است،مهم این است که فرد باید خطوط و چرخش آنرا در حالیکه پشت دستگاه قرار گرفته تشخیص دهد.

 

15 دقیقه بصورت پیوسته ،و اگر تمرکز نداشت و همکاری نکرد در دو نوبت 7و 8 دقیقه تمرین می دهیم،یعنی بین تمرین ،یک وقفه 5تا 10 دقیقه ای ایجاد می کنیم .

می توان جهت جلوگیری از اتلاف وقت ،در زمان وقفه ،با یکی از صفحات pleopticتمرین داد.چون با کمتر چشم آمبلیوپیا مواجه می شویم که دیدش متمایل به غیر مرکز نشده باشد خاصه اگر در مدتی طولانی دیدش کم و ناواضح بوده است.

 

لازم به ذکر است صفحه ای در مجموعه صفحات دستگاه وجود دارد که برای بیماری که در هنگام سنجش دید همکاری نکرده و ما از میزان دیدش اطلاع نداریم است،تقریبا دارای همه ی خطوط است.او را آزاد می گذاریم تا نگاهش را بر روی صفحه به اطراف حرکت دهد.

 

15 دقیقه،یا دو تا 7-8 دقیقه بیمار برخطوط چرخان دستگاه چشم می دوزد (خیره نگاه میکند)برای تمرکز بیشتر آهنگ هم پخش می کنیم اگر بیمار کم سن و سال همکاری لازم را نداشت از او میخواهیم با ماژیک وایت برد ،درحالیکه خطوط Gratingمی چرخد روی شیشه دستگاه به دلخواه نقاشی کند،و یا نقاشی های ترانس پرنتی همراه دستگاه را زیر شیشه نصب کنیم تا رنگ کند ،البته بچه ها ترجیح می دهند خودشان نقاشی بکشندو درباره آن توضیح دهند.چون فاصله شیشه دستگاه تا صفحه چرخان کم است،بنابراین اگر روی شیشه هم تمرکز کند خواه ناخواه خطوط چشمش را تحریک می کنند.

گاهی باید خود و والدین نزد کودک بایستیم و با داستان وشعر و معما توجه اش را جلب کنیم و البته این نمک کار و طبیعت کار با کودک است .

ضمنا در طی مدت درمان با دستگاه و CAM therapyبرای تسریع در درمان patching با تمرینات فعال در منزل هم می دهیم،چون بیمار و والدین می دانند کوتاه مدت است و به روند درمان کمک می کند ،استقبال می کنند.(در این راستا تعدادی انیمیشن یاGIFطراحی کرده ایم)

 

برای کسب نتیجه بهتر و سریع تر درCAM therapyهمزمان با چرخش Gratingفلاشر قرمز داخل محوطه دستگاه را روشن می کنیم (فلاشر آبی برای زمانی است که از مرکزی و ماکولایی بودن دید چشم یقین داریم)

 

صفحات چندگانه pleopticبا تصاویر مارپیچ که همراه با ده صفحه گریتینگ دستگاه ،ارائه گردیده عمدتا برای زمانی که دید مرکزی نیست مورد استفاده قرار میگیرد از بیمار خواسته میشود با چشم تنبل به مرکز تصویر مارپیچی نگاه کند بهتر است برای بررسی دقت بیمار از او پرسیده شود ،که چه حسی دارد بیماران دوگونه گزارش می دهند :

یک،حالت گردباد یعنی انگار خطوط مارپیچ بسمت بالا می آیند.

 

دو،حالت گرداب یعنی خطوط مارپیچ بسمت داخل می روند.

با زدن کلید returnجهت چرخش صفحات را عوض میکنیم در جواب اینکه کدام صفحه موثرتر است؟باید گفت،به نظر میرسد ان صفحه ای که حس قوی تری ایجاد میکند.

 

دو مکمل دستگاه CAM ، Bar reading،TV trainer 

در مواجهه با چشم تنبل ،احتمال اینکه با suppressionیا حذف تصویر مواجه شویم زیاد است.چشمی که مدتی مدید ضعیف بوده ،بعید نیست که مبتلا به suppressionشده باشد.

 

همراه با صفحات نگاتیو دو مکمل bar reading  و tv trainer چند صفحه با تصویر سه بعدی است اینکه فرد با عینک red & green سه بعدی می بیند یا خیر ؟و یا هنگام کار با tv trainer  و bar reading بیما با عینک red & green شکل های نگاتیو زیر یکی از زمینه های قرمز و یا سبز را نمی بیند suppression مشخص می شود.

 

پس از تشخیصsuppression برای رفع آن اقدام میکنیم .

تجربه ثابت کرده است برای درمان suppression های عمیق ابتدا باید از bar reading استفاده نمود .

چرا این دو مکمل را با دستگاه CAM  همراه کردیم ؟ما در دستگاه CAMمحیطی روشن و امکان ایجاد تحرک در اشکال را داریم دستگاه با این مزیت ها تا حدود زیادی میتواند نقش تصاویر تلویزیون را بازی کند و به جای تعقیب کلمات با چشم ،شکل هایی را در مقابل چشم به حرکت آورد (خاصه این گروه که کثیری از بیماران کودک و بی سواد هستند)

زمینه سیاه و اشکال سفیدیا خاکستری انتخاب شده اند چون شرط موثر بودن تمرینات همپوشانی است. یعنی با عینک قرمز شکل های زیر زمینه های سبز قاب را نبیند و با عینک سبز زیر قرمز را نبیند یعنی اصطلاحا کاملا دیسوسیه شود .

درمانگر یکسری از شکل هایی که مطمئن است خوب دیسوسیه می شوند در نور مناسب در دستگاه جلوی چشم بیمار قرار می دهد.بیمار درحالی که عینک RED & GREEN به چشم دارد گزارش میدهد شکل های زیر قاب قرمز و سبز را چگونه می بیند چه بسا در همین مرحله suppression معلوم شود.

چشم با فیلتر قرمز ، تصاویر زیرزمینه سبز را تماما سیاه می بیند، و برعکس با چشم دیگر شکل های زیر قرمز را محو می بیند.بعد از اطمینان از همپوشانی خوب عینک و فیلتر و تصویر تمرین را برای تثبیت دید واحد دو چشمی و یا حذف ساپرشن و برقراری فیوژن شروع می کنیم.

این در حالی است که با CAM therapy دید دو چشم همسان و یا بسیار به هم نزدیک شده اند،فیوژن رو تقویت می کنیم تا دید اصلاح شده برگشت نکند.

برای تقویت فیوژن bar reading فوق العاده موثر است . می توان برای بزرگسالان با سواد زیر قاب  bar readingکتاب یا مجله گذاشت و از اوخواست با صدای بلند متن را بخواند (البته با عینک RED & GREEN و احیانا عینک مطالعه )حین مطالعه فیوژن تقویت میشود.

برای رسیدن به نتیجه مطلوب بیمار چند جلسه 15-20دقیقه ای کار میکند،تا دید دو چشمی تقویت و دید چشم درمان شده تثبیت گردد.

یکی از اجزای مجموعه مکمل دستگاه ،مولتی پین هول است،از مولتی پین هول برای تفکیک و افتراق بین افت دید ناشی از تنبلی چشم ،از افت دید ناشی از موارد پاتولوژیکی و عیب انکساری استفاده میشود.

در پایان ضمن آرزوی بهبودی همه بیماران و توفیق روز افزون برای همکاران دلسوز و فرهیخته ،مایه مباهات است که خداوند به ما توفیق و توان خدمتی هرچند کوچک ولی ارزنده عطا فرمود.

برچسب های مرتبط :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *