دستگاه CAM پدیده ای نوین و مورد تایید

نویسنده : سارا سهراب پور

845

زمان مطالعه : دقیقه
تنبلی چشم چشم ویژن تراپی

01اسفند1400|07: 12

دستگاه CAM پدیده ای نوین و مورد تایید

با آرتا طب همراه باشید تا با عملکرد دستگاه  CAM  شمارا آشنا کنیم  … 

این مقاله برگرفته از مصاحبه با  مخترع این دستگاه میباشد …

 

دستگاه CAM پدیده ای نوین و مورد تایید :

دستگاه CAM اولیه دارای صفحات کم و محدود بود پس از تکمیل دستگاه مذکور، کار با دستگاه CAM را شروع کردم ،نتایج عالی بود .پس از کار با دستگاه CAM،دید چشم تنبل به سرعت افزایش می یافت.چند دستگاه دیگر تولید کردم و به چند همکار دادم بعد از مدتی نتیجه هارا جویا شدم نتایج خیلی درخشان و عالی بود .خلاصه استارت ساخت دستگاه زده شد ، از همان ابتدا به دستگاه CAM ، فلاشر نور قرمز را که دانشمندی به نام مالت برای تحریک دید مرکزی و افزایش دید در آمبلیوپیا پیشنهاد کرده بود و عمدتا در ساینوپتوفور مورد استفاده قرار می گیرد ، افزودم.

به صفحات ده گانه دستگاه CAM صفحاتی مشابه Pleoptic به کار رفته در ساینوپتوفور اضافه کردم که دید غیر مرکزی را به سمت مرکز سوق می دهد و اصطلاحا دید را Centric یا ماکولایی می کند.

به همین ترتیب مشغول بودم،به واسطه بی مهری هایی که گاه به گاه می دیدم به فکر انبوه سازی نبودم تا اینکه یکی از بیماران آمبلیوپ که از آلمان برای درمان آمده و با دستگاه CAM  دیدش کامل شده بود مرا ترغیب کرد که دستگاه CAM  را محدود به خود و مطب خود نکنم وآن را تولید کرده و در بین همکاران اشاعه دهم چون جامعه نیازمند است.

به پیشنهاد و مدد یکی از دوستان اپتومتریست دستگاه  CAM را ثبت اختراع کردم.و در پی این اقدام موفق به ثبت اختراع 5 وسیله دیگر از 20 وسیله ای که ساخته بودم شدم.

بعد از این راغب شدم جواز دانش بنیان دستگاه CAM  و رتینوسکوپ را بگیرم لذا اقدام نمودم دشوار ترین مرحله ،مجاب کردن تیمی متشکل از هیات علمی ای بود که هیچ کدام اپتومتریست نبودند ! به هرصورت به مدد الهی مجوز دانش بنیان دستگاه CAM را گرفتم.

ذکر این مطلب نیز خالی از لطف نیست، در دانشکده ما پروفسور مغز و اعصاب و هیات علمی معروف و برجسته ای حضور دارند.ایشان را به جهت سنخیت کار ومرتبط بودن مطلب، در جریان ساخت دستگاهCAM قرار دادم . دستگاه را به ایشان نشان دادم و عملکرد آن را تشریح کردم .ایشان ابراز خوشنودی نمودند و گفتند :مدت هاست منتظر چنین دستگاهی هستم درآلمان طی یک کارتحقیقاتی بر روی چند صد گربه آزمایشات مشابهی انجام دادیم ،دید گربه ها را تضعیف و با تحریکات تصویری مشابه این ، اصلاح می کردیم ! ایشان حتی به صورت مکتوب عملکرد دستگاه CAM  را تایید نمودند ! علاوه بر این تعداد کثیری از همکاران اپتومتریست بعد از کار زیاد با دستگاه تاییدیه خود را بصورت کتبی اعلام کردند.

به فضل الهی پس از فراز و نشیب بسیار، دستگاه CAM با گواهینامه ثبت اختراع ، و جواز دانش بنیان با پشتوانه قوی علمی و تجربی پا به عرصه خدمت به بیماران گذاشت و ابزاری قدرتمند در دست اپتومتریست ها گردید.

هم اکنون بیش از 200 مطب و مرکزدرمانی اصطلاحا CAM therapy انجام میدهند ، نتایج به دست امده خارق العاده است هرچند تلاش من برای تبلیغ گسترده و رسانه ای کردن آن هنوز نتیجه مطلوب را نداشتند ولی به پشتوانه کار وتلاش ،تحقیق و پژوهش همکاران دلسوز و فرهیخته به آینده بسیار امیدوارم.

 

تسریع در درمان تنبلی چشم با دستگاهCAM:

یکی ازبرجسته ترین نقاط قوت CAM therapyزود بازده بودن آن است .چون طولانی بودن مدت درمان (آمبلیوپیاتراپی)  از بزرگترین چالش های درمان های رایج است و این معضل بزرگ بیمار و والدین و حتی درمانگر را تا مرز ناامیدی و سپس رهاکردن درمان پیش میبرد .

 

در روش رایج درمان “یعنی بستن چشم سالم و بکارگیری چشم تنبل با دید ضعیف ” مشکل می توان کودک را قانع کرد ، تو که می توانی واضح ببینی ، تار ببین.ولذا patching یا همان بستن چشم سالم جواب نمی دهد،شاید مدت کوتاهی تمکین کند ولی در طولانی مدت برایش کسل کننده است. به هرصورت این عدم تسلط بر درمان وآن عدم تمکین ، مشکل ساز میشود.

اغلب نه تنها والدین موفق نمیشوند، بلکه درمانگر هم حریف نمی شود. گاه والدین برای اینکه مورد عتاب درمانگر قرار نگیرد و یا سیر درمان قطع نشود متاسفانه حقیقت را نمی گویند و این باعث دلسردی درمانگر بی خبر از واقعیت می گردد.

این قبیل مشکلات با CAM therapy حل شده ،کوتاه شدن زمان درمان مزیت بزرگی است، تمرینات جذاب و موزیکال ، اشراف و تسلط درمانگر در طول مدت درمان از دیگر مزایای CAM therapy است.

می توان تاثیر CAM therapy  بر بهبود دید ، و درمان آمبلیوپیای بزرگسالان را نیز از جمله مزایای این شیوه درمانی بر دیگر روش ها دانست.گاه این مقوله غیر قابل باور می نماید. انعکاس CAM therapy  در بین این قشر از بیماران ناامید از درمان ،زیاد بوده و استقبال آنها مبین این مطلب است.

اینکه تنبلی چشم انواع دارد بر کسی پوشیده نیست.بعضی از انواع آن به درمان زود ،و برخی دیر جواب می دهند و به اصطلاح ، عمیق ، و نسبت به درمان مقاومند.مثلا تنبلی چشم ناشی از هایپرمتروپیا /آستیگمات ، دیرتر از هایپرمتروپیها ی تنها به درمان پاسخ میدهد.

همچنین آمبلیوپیای ناشی از مایوپیا/آستیگمات ، نسبت به مایوپیای تنها کندتر جواب می دهد.بطور کلی تنبلی چشم ناشی از هایپرمتروپیا ،نسبت به تنبلی چشم ناشی از مایوپیا مقاوم تر است.

بدون شک نوع تنبلی چشم ، میزان دید ، سابقه افت دید ،سن بیمار ، پشتکار و باور بیمار ،در سرعت و میزان درمان موثر است.

و البته اعتقاد و اطمینان درمانگر به شیوه درمانی که اتخاذ کرده ،در درمان تاثیر بسزایی دارد.

گاه نتایج CAM therapyغیر منتظره است ،کم نبوده مواردی که طبق شواهد ،طول درمان را بیش از 10-12جلسه برآورد کرده بودیم ولی بعد از 5-6جلسه دید کامل شده مثلا دید 10/2،کامل یعنی 10/10گردیده و موجب تعجب همگان شده و بالعکس…

برای مثال همان بیماری که قبلا ذکر آن رفت:

دختری 11ساله از آلمان بود .والدینشان که تبلیغ دستگاه CAMرا در اینترنت دیده بودند ،به مطب مراجعه کردند . سه سال قبل کاتاراکت چشم راست دخترشان را عمل کرده بودند.یک سال بعد از عمل IOL کدر شده بود.کاتاراکت اولیه و این کدورت باعث تنبلی چشم راستش شده بود.

بعد از یک سال چشم راست ،دچار افت دید شدید و انحراف گاه به گاه گردیده بود ،حتی بعد از تمیز کردن IOL کاهش دید و انحراف باقی مانده بود ،آمبلیوپیاتراپی به روش های رایج در آلمان بی تاثیر و مایوس کننده بود و ذکر شده بود از درمانش گذشته است.

برنامه ریزی کردیم تا هرروز با دستگاه CAM کار کنند .دید دور چشم راست بیمار ،با عینک اصلاحی 10/4(چهار دهم منفی ) همراه با 14∆XT بود.

بعداز معاینات اپتومتری تنبلی چشم اثبات گردید.CAM therapy  را شروع کردیم، patching 2 تا 3 ساعته و تمرینات Orthoptic  داده شد.

بعد از ده جلسه CAM therapy دید دور چشم راست بیمار 10/10 یعنی کامل شد و انحراف نیز کلا رفع گردید.

این ماجرا موارد ذکر شده را اثبات می کند که بدون شک نوع تنبلی چشم،میزان دید ،سابقه افت دید ، سن بیمار ، پشتکار و باور بیمار و درمانگر در سرعت و میزان درمان موثر است.

 

تذکر مهم :

نباید در مورد دستگاه CAM اغراق کرد،چنانکه از نام علمی دستگاه یعنی Visual

Stimulator (شتاب دهنده بیماری )نیز برمی آید ،این دستگاه به درمان تنبلی چشم شتاب و سرعت می دهد و لذا آمبلیوپیای قابل درمان ،زودتر درمان میشود. که البته این خود به تنهایی مزیت بزرگی است (کاهش طول درمان از دو سال به سه – چهار هفته)

نباید از آن دسته آمبلیوپیاهای مقاوم به درمان و یا غیرقابل درمان غافل شد.

قول بی جا و ایجاد امید کاذب عواقب بد و لطمات روحی بسیار خطرناکی دارد.

 

همان گونه که در روش درمان سنتی (patching)یک دوره تعطیلی و استراحت برای بررسی برگشت پذیری آمبلیوپیا می دادیم ،در CAM therapy  نیز بعد از درمان ، سه – چهار هفته وقفه ایجاد می کنیم .

البته به بیماران پیش آگاهی را می دهیم که ممکن است تنبلی چشم اندکی برگشت کند که جای نگرانی نیست CAM therapy جبرانی ، به مراتب سریع الاثر و ماندگار تر است.

وقتی با CAM therapy  تفاوت دید دو چشم به یک یا دو ردیف رسید ، فیوژن برقرار میشود و خطر انحراف چشم و ساپرشن (حذف تصویر چشم) منتفی می گردد و اصطلاحا درمان به نقطه امن رسیده است . و باید با تمرینات مکمل اقدام به تثبیت دید واحد دو چشمی نمود.

 

 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *